Stofwisseltour 2013

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Aantal deelnemers: 110
Opbrengst: € 56.251

Wat was de Stofwisseltour 2013 een groot succes! Het is alweer twee weken geleden, maar we genieten nog na van alle ervaringen en bijzondere momenten. Drie dagen lang in estafette fietsen via 14 'Stofwisselpunten' langs alle UMC's waar onderzoek wordt gedaan. Onze ambassadrice Iris van Oosterhout gaf in haar woonplaats Sint-Michielsgestel het startschot voor de etappe naar het Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam. Er zijn heel wat kilometers afgelegd, gemiddeld zo'n 300 km per fietser. Jeroen, de vader van Nanoek fietste in drie dagen zelfs 750 km. Wat een prestatie! Endemol Care for Kids koos De Stofwisseltour uit als een van de vier goede doelen projecten om dit jaar te steunen. Hun cameraploeg legde de Stofwisseltour in beeld en geluid vast en zij maken er voor ons een mooie promotiefilm van. Ben je nu al benieuwd naar alle foto's van alle teams en de vele reacties? Bekijk dan ons facebook-album over de Stofwisseltour. De Stofwisseltour zorgde voor heel veel verbondenheid en nieuwe vriendschappen tussen ouders, specialisten, patiëntjes, fietsers en de locale stofwisselpunten. Op heel veel creatieve manieren is door het hele land Stofwisselkracht gegeven en zo is er € 55.000,- voor onderzoek bij elkaar gefietst! Alle teams, sponsors en stofwisselpunten willen we heel hartelijk danken voor hun inzet en stofwisselkracht. Voor De Stofwisseltour 2014 hebben de eerste teams zich al aangemeld.

De 3e Stofwisseltour bestond uit een 3-daagse en 2-daagse challenge. De 3e daagse had een lengte van maar liefst 883 kilometer waarbij de deelnemers de nacht van vrijdag op zaterdag doorfietsten. De nacht aankomst bij de rugbyers van ‘the Bigstones’ in Havelte en de lunch in Wageningen thuis bij Petra en Co de Gooijer (ouders van Linde* en Jade, die aan Tay Sachs lijden) zijn onuitwisbare herinneringen onder de deelnemers. 2013 is het jaar van de introductie van het groene Stofwisseltourshirt. 

Doe mee!

Meld je aan voor de Stofwisseltour. Fiets van 40, 80, 120 of 160 kilometer of wandel 5, 10, 15 of 20 kilometer mee. Meedoen kan alleen of samen met je familie, vrienden of collega’s. In herinnering aan iemand die je dierbaar was of die te maken heeft met een stofwisselingsziekte. Samen zamelen we geld in voor méér onderzoek naar stofwisselingsziekte!

Doe je mee met een team?
Stem dan eerst af wie teamcaptain gaat zijn. De teamcaptain meldt zich aan en is contactpersoon voor Elefunds. Daarna kunnen de overige teamleden zich aansluiten bij het team.

Schrijf je hier in >