Stofwisseltour 2022

Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Aantal deelnemers: 206 (167 fietsers + 39 wandelaars)
Opbrengst: € 95.309

In 2021 is de Stofwisseltour, mede vanwege de Coronamaatregelen die er toe golden, voor het eerst vanaf 1 lokatie centraal in het land en als eendaags evenement georganiseerd. De reacties van alle deelnemende teams waren zeer positief en daarom hebben we besloten om ook in 2022 een eendaagse Stofwisseltour te organiseren.
2022 was het jaar waarin nog meer metabole patiëntenverenigingen en fondsenwervende stichtingen aansloten bij de Stofwisseltour.

De Stofwisseltour begon vroeg in de morgen om half acht met een herdenking van alle kinderen die overleden zijn aan een metabole ziekte. Na het oplezen van een gedicht konden alle deelnemers op een lint de naam van een kind of volwassene opschrijven voor wie zij aan de Stofwisseltour meededen. Alle linten werden bij de start/finish opgehangen.

De eerste deelnemers vertrokken om 8 uur voor hun Stofwisseltour. In totaal deden 167 fietsers mee in 14 teams. De deelnemers bepaalden daarbij zelf of zij als team of individueel 1, 2, 3 of alle 4 fietsetappes fietsten. Iedere etappe startte en eindigde op een en dezelfde locatie bij Boerderij de Weistaar. Voor de deelnemers en teams zijn de pauzes ook de momenten om weer bij te praten en elkaar te ontmoeten. Ook de nieuwe deelnemers zorgden ervoor dat zij het stofwissellintje, de ‘stempel’ na iedere etappe, kregen en aan hun Stofwisselpoppetje bevestigden. Met de lunch konden de deelnemers en begeleiders weer genieten van een heerlijk uitgebreid buffet.

In 2022 organiseerden we voor het eerst ook een wandelevenement, georganiseerd door Daniella en Esther van Energy4Finn. Van de 39 wandelaars hebben we alleen maar positieve reacties ontvangen, een nieuwe sporttak van de Stofwisseltour is geboren! De Stofwisseltour sloten we traditioneel af met een heerlijk buffet, waarvoor meer dan 130 deelnemers zich hadden opgegeven! 

Doe mee!

Meld je aan voor de Stofwisseltour. Fiets van 40, 80, 120 of 160 kilometer of wandel 5, 10, 15 of 20 kilometer mee. Meedoen kan alleen of samen met je familie, vrienden of collega’s. In herinnering aan iemand die je dierbaar was of die te maken heeft met een stofwisselingsziekte. Samen zamelen we geld in voor méér onderzoek naar stofwisselingsziekte!

Doe je mee met een team?
Stem dan eerst af wie teamcaptain gaat zijn. De teamcaptain meldt zich aan en is contactpersoon voor Elefunds. Daarna kunnen de overige teamleden zich aansluiten bij het team.

Schrijf je hier in >