Recordopbrengst van 190.800 euro opgehaald voor onderzoek naar stofwisselingsziekten

24 juni 2023 10:08

Maarsbergen - 25 juni 2023 - 325 deelnemers stapten gisteren op de fiets of trokken hun wandelschoenen aan om geld op te halen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten tijdens de 12e editie van de Stofwisseltour. En wat voor een editie! Kippenvel en emotie wisselden elkaar af. Niet alleen met een recordopbrengst van € 190.800,-, maar ook sportieve prestaties en waardevolle herinneringen. 

De Stofwisseltour is een jaarlijks terugkerend evenement dat deelnemers de mogelijkheid biedt om 160, 120, 80 of 40 kilometer te fietsen, 60 kilometer te mountainbiken of 5, 10, 15 of 20 kilometer te wandelen. De Stofwisseltour werd dit jaar weer vanuit Boerderij de Weistaar in Maarsbergen georganiseerd. 

 Om 08.30 uur verlieten de deelnemers van de 160 kilometer als eerste het start- en finishterrein op Boerderij de Weistaar in Maarsbergen om vervolgens 4 routes van 40 kilometer te fietsen. Daarna vertrokken de andere deelnemers verspreid over de dag om hun uitdaging aan te gaan. Iedere route kwam langs ‘t Stofwissellaantje waarbij de bomen waren aangekleed met portretten van kinderen die nu te maken hebben met een stofwisselingsziekte of de strijd hebben verloren. Een emotioneel moment voor de ouders, broertjes, zusjes en andere deelnemers. Maar ook konden zij genieten van de de prachtige bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Glooiende heuvels, kronkelende paden, pittoreske dorpen, dichte bossen en prachtige duin- en heidegebieden. Tijdens de finish werden de deelnemers door familie, vrienden en de kinderen met een stofwisselingsziekte die niet konden meedoen door hun gezondheid warm onthaald. Daarna was het tijd voor de deelnemers om hun laatst verdiende lintje aan hun aandenken te hangen en op de groepsfoto te gaan. De emoties liepen op toen de kinderen met een stofwisselingsziekte samen met hun broertjes en zusjes het opgehaalde bedrag bekend maakten met de door hun eigen gekleurde cijfers. De opbrengst van € 190.800,- zal door Metakids, Patiëntenvereniging VKS, Stichting Energy4All, Stichting Join4Energy en Stichting Stofwisselkracht gebruikt worden voor méér onderzoek naar stofwisselingsziekten. Er kan nog gedoneerd worden tot 20 augustus 2023. 

Op zaterdag 22 juni 2024 zal de 13de editie van de Stofwisseltour weer georganiseerd worden.